אודות וערכים
את דרכי העסקית כמייסד של חברות ומנכ"ל שלהן, התחלתי לפני 30 שנה. עם השנים נהייתי מודע לדואליות מובנית אצלי: מצד אחד אני ריאלי, מדעי, תכליתי וממוקד בניצול משאבים באפקטיביות, ומצד שני אני נמשך לשלב בתהליכי קבלת ההחלטות שיקולים רחבים בהרבה, רכים, רוחניים אפילו.
לאורך הקריירה הניהולית שלי בהקמת חברות טכנולוגיות והובלתן, הסתקרנתי לאתר ולזקק את ערכי הליבה של הארגונים שניהלתי ולהרחיב את מגוון השיקולים והכלים העומדים לרשותי. האינטואיציה דחפה לחקור את האיזון בין מיומנויות העצמה עסקיות למיומנויות העצמה הניזונות ממערכות ההפעלה האנושיות. הבנתי שהכול מתרכז בתהליך קבלת ההחלטות. שיש עוצמה רבה בַּדיוק בכל אחד מעולמות המיומנויות הללו, וששילובן מאפשר קפיצה קוונטית באפקטיביות ובתחושת הסיפוק מהעשייה.
כיום, לצד הפעילות העסקית בתחום איכות הסביבה, אני מנחיל מיומנויות קבלת החלטות לחברות וארגונים המעוניינים לפתח כישורים אלו מתוך ההכרה שאיכויות שיח, קבלת החלטות ובניית צוותים הם ליבת העוצמה של הארגון. תהליך ההטמעה משלב איתגור מחשבתי באמצעות סדנאות, עבודת המשך עם קבוצות מצומצמות וליווי אישי.
עולמות התוכן מהם אני מגיע הם תואר ראשון בהנדסת מכונות, ודוקטורט במדעי המחשב בתחום בינה מלאכותית מאוניברסיטת לונדון.
הייתי חבר סגל במחלקה למדעי המחשב של מכון ויצמן, לימדתי באקדמיה והקמתי חברות סטארט אפ בתחומי התוכנה והתקשורת. ב-2010 עשיתי שינוי כיוון, ובחרתי להשקיע בחברות שעוסקות בחדשנות בתחומי איכות הסביבה.
"6 וזהו"
האם חובה להחליט עכשיו?
המלצות משתמשים בשיטת ששת הממדים
האם חובה להחליט עכשיו? כך מתחיל תהליך במרחב ששת הממדים שמביא אותנו לאבחן מהי ההחלטה הנכונה עבורנו בדילמה שלא נותנת לנו מנוח.
קבלת החלטות היא מיומנות יומיומית שקובעת את מידת המימוש שלנו ואת איכות חיינו. בעשרים השנים האחרונות מתפרסמים מחקרים רבים שמסבירים עד כמה פירוש המציאות שלנו לקוי; מחקרים שמוכיחים שהמוח שלנו משטה בנו, ושקבלת ההחלטות שלנו כושלת מאינספור סיבות. אבל אף אחד לא מציע פרקטיקה פשוטה ואוניברסלית לנטרול מרבית ההטיות הללו לקבלת החלטות חכמות. חכמות לנו. החלטות שנרגיש שמוציאות את המיטב שבנו.
ההבטחה של ששת הממדים היא בדיוק התשובה. היא מפת יציאה מהמבוך כאשר אנו נתקלים בדילמה ואיננו מצליחים להכריע. שיטת ששת הממדים מייצרת תהליך פשוט: היא מציגה שורה של שאלות, שהתשובות עליהן גורמות לנו להתחבר לקול הפנימי החכם שלנו ושוזרות אותו עם העובדות והנתונים הרלוונטיים.
ששת הממדים עוזרת לנו להחליט מהר יותר החלטות חכמות יותר. הספר מיועד לכל אותם אנשים שרואים את ההזדמנות בלפתח את קישור החיים של קבלת החלטות, החל ממנהלים בכירים ועד לצעירים סקרנים ושאפתנים.
מי שכבר נחשף לשיטה מעיד כי הערך המוסף הוא מיידי והרגשת הביטחון בהחלטה עולה משמעותית ונשמרת לאורך זמן.
המלצות משתמשים בשיטת ששת הממדים
ספרים קודמים מאת ד"ר יובל דוידור
"פתרון בעיות בעזרת העתקת
מנגנונים מהטבע"
"פתרון בעיות בעזרת העתקת מנגנונים מהטבע"
בעולם הגשמי שבו פועלים חוקי הפיזיקה, הכימיה והביולוגיה, מתקיימים מנגנונים רבים שפעולתם יוצרת פתרונות מיטביים לבעיות החיים. פעמים רבות מנגנונים אלו מעלים בנו השתאות לעוצמת האפקטיביות שלהם ולאיכות הפתרון שהתקבל.
הספר "פתרון בעיות בעזרת העתקת מנגנונים מהטבע" מציג אוסף של גישות ורעיונות, ומדגים כיצד אפשר למצוא במנגנונים שמנהלים את החיים הפיזיים על כדור הארץ מודלים שיסייעו לפתור בעיות מורכבות ומסובכות וליישם את אותם מנגנונים בתהליכי קבלת ההחלטות שמבצע המחשב.
"אלגוריתמים גנטיים ורובוטיקה"
גישה הוליסטית לפתרון בעיות מורכבות
בבואנו לתכנן פעולה מורכבת ניצבות בפנינו שתי גישות בסיסיות למציאת פתרון: הגישה הראשונה, האנליטית, מניחה שאפשר לבנות מודל יחסים בין רכיבי הבעיה ומשם להגיע לפתרון המבוסס על המודל. הגישה השנייה, ההוליסטית, מניחה שחשוב מאוד לא להניח הנחות על מהות ההשפעות ההדדיות בין רכיבי הבעיה, אלא לאפשר לרכיבים השונים "לדבר" ביניהם כדי למצוא בעצמם נקודת איזון המתחשבת במכלול האילוצים הכלולים בבעיה. הגישה ההוליסטית מאפשרת להתחשב בשיקולים שלא תמיד גלויים לעין, ובכך פותחת אפשרות לפתרון שמייצג איזון רחב ויציב יותר.
הספר "אלגוריתמים גנטיים ורובוטיקה" מתווה מתודה הוליסטית לפתרון בעיות המבוססת על מנגנוני האבולוציה הביולוגית, ומדגים את עוצמתה של גישה זו בתכנות "מוח" לרובוטים המאפשר להם לבצע פעולות מורכבות שמתודות אנליטיות לא הצליחו להתמודד איתן ביעילות.